Antena Căutare

Luptele dintre rebeli si fortele guvernamentale continua in Siria

Luptele dintre rebeli si fortele guvernamentale continua in orasele mari din Siria. Din cauza violentelor, observatorii ONU au plecat din Alep.

Spitalele au anuntat ca vor ramane fara medicamente in curand, iar pacientii sunt tratati pe holuri, fiindca nu mai exista paturi libere.

Soldatii sirieni si rebelii sunt pregatiti sa-si dea viata pentru fiecare strada, pentru fiecare cladire si pentru fiecare fasie de teren.

Rebelii s-au baricadat in zonele pe care le controleaza si fac tot posibilul ca sa-i tina departe pe oamenii lui Bashar al-Assad. In replica, armata siriana a recurs la tot arsenalul pe care il detine, iar numarul victimelor a inceput sa creasca vertiginos de la o zi la alta.

Pe strazile din Alep curge cel mai mult sange. Elicopeterele armatei survoleaza zilnic acest oras pentru a urmari miscarile rebelilor si pentru a lansa proiectile asupra pozitiilor ocupate de acestia. Insurgentii spun ca rezervele lor de munitie aproape s-au terminat, dar nu au de gand sa dea inapoi.

Intre timp, femeile si copiii sosesc in numar din ce in ce mai mare la spitalele locale. Intinsi pe jos, cu branule improvizate, ranitii sunt operati chiar pe holuri.

Din cauza violentelor, Organizatia Natiunilor Unite si-a retras observatorii din orasul Alep.

"In urma cu cinci zile, am redus numarul echipelor noastre in Alep la minimum, pentru a continua misiunea noastra de monitorizare a violentei si uzul armamentului greu. Dar acum doua zile, nu am avut de ales si i-am retras pe observatori in Damasc", a declarat seful misiunii ONU in Siria, Babacar Gaye.

De la inceputul conflictului, peste 18.000 de oameni au murit in Siria.

FOTO: EPA / Intact Images

AFP: UE si Consiliul Europei fac apel la respectarea Curtii Constitutionale in Romania... Mai multi romi care foloseau minori pentru a fura din magazine de bijuterii au fost prinsi in Spania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x