Antena Căutare

Madridul, invadat de oi si biciclisti!

Peste o suta de mii de biciclisti si doua mii de oi au paralizat Madridul, in ultima zi de weekend. Este vorba de doua evenimente diferite, ce au avut loc, din intamplare, in aceeasi zi anul acesta: Ziua Bicicletei si Transhumanta

Doua mii de oi au impanzit strazile capitalei Spaniei, conform unei traditii vechi de sase sute de ani. Potrivit acesteia, ciobanii trebuie sa plateasca o suta de maravedis, monede medievale, pentru a isi castiga dreptul de a trece prin Madrid. Oierii si-au ghidat turmele pe arterele madrilene in cea de-a 20-a sarbatoare a Transhumantei.

Oile au devenit vedete, fiind pozate de sute de turisti, iar, acum, se indreapta spre sudul tarii. Migratia oilor a coincis cu un alt eveniment: Ziua Bicicletei. Peste o suta de mii de biciclisti au facut un tur de 20 de kilometri prin Madrid.

Sarbatoarea Transhumantei a dat batai de cap organizatorilor Zilei Bicicletei, care au fost nevoiti sa modifice traseul pentru a evita blocaje pe drum. Aceasta nu este in sine o competitie, ci o manifestatie ce indeamna la miscare si promoveaza comportamentul adecvat in trafic.

Puteti urmari toate editiile Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Un angajat al UNICEF, rapit in Yemen... Sat din Anglia, invadat de sute de vampiri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x