Antena Căutare

Manifestatii de amploare in Rusia. Vladimir Putin ameninta cu reprimarea exagerarilor "prin toate mijloacele legitime"

Opozitia rusa a anuntat, astazi, manifestatii de o amploare inedita la care spera sa mobilizeze zeci de mii de persoane. Participantii vor cere anularea alegerilor de la 4 decembrie, castigate de partidul lui Vladimir Putin, dar suspecte de fraude masive.

UPDATE 14.30: Organizatorii protestului sustin ca sunt circa 40.000 de oameni prezenti la manifestatie. Fortele de ordine, pe de alta parte, afirma ca sunt circa 25.000 de oameni prezenti in piata, conform Russia Today.




Organizatorii doreau initial ca mitingul sa se desfasoare in Piata Revolutiei, aproape de Kremlin, dar autoritatile nu lasa mai mult de 300 de manifestanti acolo.

Vineri seara, circa 35.000 de persoane anuntasera ca intentioneaza sa participe la acest miting la Moscova, sambata de la ora 10:00 pana la ora 14:00 (12:00 - 16:00 orele Romaniei), conform paginii de Facebook creata special pentru acest protest.

Manifestatii asemanatoare sunt prevazute in zeci de orase din provincie, la Sankt Petersburg, in Ural si Siberia, pentru a cere anularea scrutinului.

Manifestatia este fara precedent de la sosirea lui Vladimir Putin, in 2000. De altfel, Putin a amenintat ca exagerarile vor fi reprimate „prin toate mijloacele legitime".

Olanda reactioneaza la afirmatiile lui Basescu: "Nu este exclus sa spunem din nou nu, aderarii"... Un avion s-a prabusit peste o scoala in Filipine. 13 oameni au murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x