Antena Căutare

Mausoleu roman, descoperit sub deseuri toxice ilegale langa Napoli

Un mausoleu roman antic, datand din secolul II, a fost descoperit sub deseuri toxice depozitate ilegal, langa Napoli, informeaza ANSA.

Mormantul, complet cu decoratiuni din stuc, a fost descoperit zacand sub tone de deseuri toxice, depozitate in ruinele din secolul XVII de la Pozzuoli, care s-a inaltat pe ruinele orasului de coasta din antichitate, Puteolanum. La Pozzuoli se afla al treilea cel mai mare amfiteatru din Italia.

Alaturi de muncitori, politistii au reusit sa dea la o parte primul strat de gunoi, sub care au descoperit un tunel subteran, care duce catre mausoleu. Arheologii italieni au declarat ca situl reprezinta "un interes extraordinar".

Proprietarul sit-ului si cel care l-a inchiriat de la acesta au fost acuzati de crime impotriva mediului si mostenirea culturala a Italiei. In jurul orasului Napoli exista o multime de astfel de zone in care sunt depozitate deseuri toxice, majoritatea fiind controlate de Camorra, mafia locala.

Sursa: Antena3

Foto: ulixes.it

Jennifer Egan a castigat premiul Pulitzer pentru roman de fictiune... Parlamentul European ar putea avea 25 de europarlamentari in plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x