Antena Căutare

Metropolele italiene, paralizate de o greva de 24h a transportatorilor

O greva de 24 de ore, declansata marti dimineata de sindicatele din transporturi, a perturbat puternic circulatia mijloacelor de transport in comun in orasele italiene, informeaza Ansa.

Greva, convocata dupa esecul obtinerii unui acord privind reinnoirea contractelor pentru angajatii din acest sector, a provocat suspendarea circulatiei metrourilor in marile orase ca Roma si Milano. Circulatia autobuzelor, tramvaielor si trenurilor locale a fost, de asemenea, afectata, iar numeroase persoane au fost nevoite sa mearga cu masinile personale la serviciu, ceea ce a provocat ambuteiaje. Alte persoane au fost nevoite sa mearga pe jos sau cu bicicleta pe distante mari.

Mai mult, la Milano, navetistii au incercat sa deschida cu forta o poarta pentru a prinde ultimul metrou inainte de inceperea grevei la statia din apropierea catedralei din oras, in timp ce personalul incerca sa o inchida.

"Contractele nu au fost reinnoite din 2007, astfel ca este inevitabila recurgerea la presiuni (...) Guvernul a strans taxe pentru a sustine transportul public dar acei bani nu au fost vazuti niciodata si serviciul s-a deteriorat", a declarat Susanna Camusso, liderul celui mai mare si mai de stanga sindicat din Italia, CGIL.

Foto: Intactimages / EPA

Georgia: Coalitia de opozitie "Visul Georgian" a castigat legislativele ... Casa lui Adolf Hitler, un cosmar pentru autoritatile austriece!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x