Antena Căutare

Alegeri SUA: Milioane de oameni au sarbatorit victoria lui Obama in strada

Au fost 18 ore de foc pentru ambii candidati. Dupa o lupta umar la umar, cu un avans de doar un milion de voturi, Barack Obama a fost reconfirmat cel mai puternic om al planetei. Democratul de 51 de ani a castigat statele cheie, inclusiv Massachusetts, acolo unde Romney a fost guvernator in 1997. Milioane de oameni au sarbatorit victoria in strada

A fost noaptea cea mai lunga pentru Barack Obama. Batalia pentru America s-a dat umar la umar. S-a incheiat dupa 5 ore tensionate, la ora 6 si 12 minute, ora Romaniei. Statul Ohio a fost castigat de presedintele Obama, ceea ce inseamna ca tocmai acesta este presedintele Statelor Unite!

La Chicago, suporterii lui au fost in delir. Iar la New York, faimosul Empire State Building s-a luminat in albastru, culoarea Partidului Democrat. Multimea entuziasta s-a dezlantuit in Times Square, dar si in Washington, chiar in fata Casei Albe.

De la extazul democratilor, orasul Boston a cunoscut agonia republicanilor. Umilit chiar acasa, in Massachusetts, stat castigat de Obama, Mitt Romney si-a recunoscut infrangerea.

La finalul maratonului electoral de 17 ore, Barack Obama a obtinut cu aproape 100 de electori mai mult decat Romney. Castigator in 25 de state si in districtul Columbia, presedintele a obtinut cu un milion mai multe voturi decat rivalul republican, victorios in 25 de state.

Obama a punctat decisiv si la capitolul popularitate. Fotografia postata de el pe Twitter, imediat dupa anuntul victoriei a devenit cea mai redifuzata din istoria retelei de socializare.

Foto: Hepta

Siria: Peste 37.000 de morti, in conflictele armate ... Lupte de strada la Atena! Peste 70.000 de oameni protesteaza in fata Parlamentului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x