Antena Căutare

Ministrul francez de Interne, la bilantul imigratiei: "10% dintre persoanele deferite justitiei la Paris sunt romani

Claude Gueant, ministrul francez de Interne, a prezentat bilantul institutiei sale in ceea ce priveste imigratia si a apreciat sporirea numarului de straini expulzati in 2011. Totodata insa, Gueant nu a ratat ocazia sa sublinieze din nou infractiunile in crestere comise de romani, informeaza AFP.

Apropiat al presedintelui francez Nicolas Sarkozy, Claude Gueant promoveaza atat lupta impotriva imigratiei ilegale, cat si o reducere a imigratiei legale.

In cadrul bilantului imigratiei el a fixat la 35.000 obiectivul expulzarilor in 2012 si a anuntat ca vrea sa se revina la 150.000 de intrari de straini in Franta, asa cum era in anii 1990.

In acelasi timp, Claude Gueant a revenit asupra nivelului delincventei in randul populatiei straine din Franta, pe care l-a definit ca fiind "de doua pana la de trei ori mai mare" decat media nationala, si a subliniat mai ales numarul mare al infractiunilor savarsite de romani, declarand ca "10% dintre persoanele deferite justitiei sunt de nationalitate romana".

Foto: Intactimages / EPA

Oficial: Omar Hayssam este liber... Cenzura in Iran: SMS-urile ce contin cuvintele "dolar" sau "valuta", blocate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x