Antena Căutare

Cenzura in Iran: SMS-urile ce contin cuvintele "dolar" sau "valuta", blocate

Din cauza prabusirii rialului in fata dolarului american, autoritatile de la Teheran cenzureaza toate SMS-urile trimise de pe telefoanele mobile ce contin cuvinte precum "dolar" ori "valuta", fie ele in persana sau engleza, informeaza AFP. Moneda europeana, euro, nu este afectata, mesajele cu acest cuvand fiind primite de destinatari.

Operatorii iranieni de telefonie mobila, MCI si Irancell, au anuntat ca nu sunt la curent cu aceste restrictii. Dar "coincidenta" ar fi prea mare, avand in vedere ca si site-ul specializat Mesghal.ir, care publica zilnic rata de schimb si pretul aurului, a fost restrictionat, apreciaza AFP.

Moneda iraniana a pierdut peste o treime din valoare in fata dolarului si a altor monede in urma sanctiunilor financiare si bancare impuse Iranului de Statele Unite si tarile europene.

SUA si aliatii lor europeni vor sa consolideze sanctiunile financiare si petroliere impotriva Iranului pentru a impiedica exporturile de petrol catre Teheran, in scopul de a-l obliga sa renunte la programul sau nuclear controversat.

Foto: farsinet.com

Ministrul francez de Interne, la bilantul imigratiei: "10% dintre persoanele deferite justitiei la Paris sunt roman... Israelul isi mareste bugetul Apararii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x