Antena Căutare

Moment crucial pentru Stephen Hawking: "Medicii s-au oferit sa opreasca aparatele care il tineau in viata"

Omul de stiinta Stephen Hawking marturiseste ca la un moment dat, cand era foarte bolnav, medicii i-au oferit sotiei sale optiunea de a opri aparatele care il tineau in viata.

In numarul curent al Sunday Times, Stephen Hawking vorbeste despre momentul crucial din viata omului de stiinta care s-a petrecut in 1985, cand scria "O scurta istorie a timpului", carte care l-a facut celebru. In acea perioada a suferit de o infectie care s-a transformat in pneumonie. "A fost o situatie foarte grava si doctorii au ales sa ma bage in coma indusa si sa ma tina in viata cu ajutorul aparatelor. Ei au crezut ca nu mai am nicio sansa, asadar i-au oferit sotiei mele Jane (prima sotie a omului de stiinta) optiunea de a opri aparatele", a declarat Hawking, in varsta de 71 de ani. Jane Wilde a refuzat sa faca acest lucru.

Scleroza laterala amiotrofica - boala Lou Gehrig - se caracterizeaza printr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii, denumite neuroni motori, care comanda muschii voluntari si fac posibila miscarea. Boala este progresiva, invalidanta, fatala - mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, insa se stie ca circa 5-10% dintre bolnavi prezinta o forma mostenita a acesteia, conform Mediafax.

Astrofizicianul britanic a publicat lucrari stiintifice despre expansiunea Universului, gaurile negre si teoria relativitatii. In cel mai recent volum al sau, intitulat "The Grand Design", publicat in septembrie 2010, Hawking demonteaza o teorie a lui Isaac Newton, afirmand ca Universul nu a avut nevoie de Dumnezeu pentru a fi creat.

Foto: Wikipedia

ACCIDENTUL DE TREN din Spania: Autoritatile au identificat toate victimele. Niciun roman ranit!... Cannes: Au fost furate bijuterii de 40 de milioane de euro, dintr-un hotel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x