Antena Căutare

Muammar Gaddafi, inmormantat intr-un loc secret din desert

Fostul dictator libian, Muammar Gaddafi, va fi inmormantat astazi intr-un loc secret din desert, potrivit Reuters. Intre timp, noile autoritati de la Tripoli dau asigurari ca vor respecta drepturile omului, chiar daca viitoarea legislatie a Libiei va fi intemeiata pe legea islamica.

UPDATE! Fostul dictator libian, Muammar Gaddafi a fost inmormantat in aceasta dimineata. Cadavrul a fost ingropat in desert, intr-un loc secret, alaturi de trupul fiului lui, Mutassim. Intre timp, noile autoritati de la Tripoli dau asigurari ca vor respecta drepturile omului, chiar daca viitoarea legislatie a Libiei va fi intemeiata pe legea islamica.






Muammar Gaddafi va fi, probabil, inhumat impreuna cu fiul sau Mutassim, ucis in aceeasi zi cu el, si cu fostul ministru al apararii. Cele trei corpuri neinsufletite au fost deja transportate spre o destinatie necunoscuta, dupa ce au fost expuse, patru zile, la Misrata.

Consiliul National de Tranzitie a infiintat o comisie de ancheta asupra imprejurarilor mortii lui Gaddafi. Comunitatea internationala a facut presiuni in acest sens dupa aparitia unor inregistrari care arata ca fostul dictator a fost capturat viu de luptatorii din Misrata si, probabil, executat ulterior. Problema nu are prea mare importanta pentru libienii care inca sarbatoresc disparitia lui Gaddafi.

Organizatia Human Rights Watch a cerut o ancheta si asupra unui alt caz ingrijorator: la Syrte au fost gasite 53 de cadavre cu mainile legate, ale unor oameni care par sa fi fost executati de fortele noii puteri libiene.

Toate acestea, in timp ce presedintele Consiliului National de Tranzitie a suscitat ingrijorare in Occident, declarand ca legea islamica va fi principala sursa a noii legislatii. El a precizat, ulterior, ca s-a referit la un islamism "moderat" si ca Libia va fi un stat democratic.

UPDATE! Miracole sub ruinele din Turcia. Bilantul a ajuns la 459 de morti!... VIDEO! Vaticanul vrea reforme economice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x