Antena Căutare

NASA a publicat primele imagini de pe orbita planetei Mercur

Pe 29 martie 2011, sonda Messenger de la NASA a realizat prima imagine de pe orbita planetei Mercur, o fotografie istorica. In urmatoarele sase ore, Messenger a mai realizat inca 363 de imagini ale unor zone neobservate pana acum, dupa care a inceput sa le trimita pe Pamant.

Noua fotografie de pe Mercur arata o regiune de la Polul Sud al lui Mercur. Un crater mare de 85km latime, denumit Debussy, se afla in dreapta sus, cu multiple raze care pornesc din centrul sau.

Un crater mai mic, Matabei, de 24km latime, cunoscut pentru razele sale intunecate, este si el vizibil in vestul craterului Debussy, au explicat managerii misiunii.

Messenger a ajuns pe orbita lui Mercur pe 17 martie, la peste sase ani si jumatate de la plecarea de pe Terra. Sonda de 446 de milioane de dolari isi va petrece acolo cel putin un an pamantean.

Principala sa misiune stiintifica va porni pe 4 aprilie, cand va incepe cartografierea intregii suprafete a planetei Mercur, in speranta ca va oferi raspunsuri despre geologia, formarea si istoria planetei.

Sursa: Jurnalul National

Siria: Reformele se lasa asteptate... Guvernul din Kuwait si-a dat demisia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x