Antena Căutare

Ninsoarea si viscolul au facut ravagii in SUA. Aeroporturile, scolile si universitatile au fost inchise

Ninsoarea si viscolul s-au abatut din nou asupra regiunilor din centrul Statelor Unite, pentru a doua oara in mai putin de o saptamana. Doi oameni au murit, zeci de mii de familii sunt lipsite de curent electric iar in marele oras Kansas City s-a decretat starea de urgenta. Unii fermieri sunt, totusi, bucurosi deoarece spera ca ninsoarea va atenua efectele secetei din ultimele luni

In Oklahoma, stratul de zapada a atins 37 de centimetri iar in nordul statului Texas - 47, aproape de recordul absolut. Ninsoarea a fost insotita de rafale de vant care au atins, pe alocuri, chiar forta unui uragan. Doua persoane au murit in accidente provocate de starea vremii iar alte cateva zeci au fost salvate din masini blocate in nameti.

Viscolul a facut ravagii si in orase. Aeroporturile, scolile si universitatile au fost inchise, mai ales ca in zona se mai simt, inca, urmele unei alte furtuni cu ninsoare, de saptamana trecuta. “Am declarat starea de urgenta in Kansas City, statul Missouri. Am inceput remorcarea vehiculelor care pun in pericol siguranta publica”, a declarat primarul Sly James.

Ninsorile le-au dat, insa, sperante agricultorilor, care se luptau, de cateva luni, cu seceta, pentru al treilea an la rand. Si aceasta, intr-o regiune considerata "granarul Statelor Unite". Agronomii avertizeaza, insa, ca, oricat de abundente, ninsorile nu vor compensa efectele secetei. Iar pentru crescatorii de animale, viscolul este chiar un pericol.

Meteorologii prevad ca, astazi, furtuna va aduce ninsoare la Chicago si Detroit iar apoi se va indrepta spre coasta de est a Statelor Unite.

Scandal dupa scandal la Vatican. Papa Benedict al XVI-lea a emis un decret ce permite intrunirea anticipata a conclavulu... Italia este amenintata de blocaj politic. Marea surpriza, succesul Partidului Populist al comicului Beppe Grillo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x