Antena Căutare

O epidemie misterioasa afecteaza America Centrala

O epidemie misterioasa devasteaza coasta pacifica a Americii Centrale, facand pana acum peste 24.000 de victime, relateaza Huffington Post.

El Salvador si Nicaragua sunt cele mai afectate tari de catre boala necunoscuta care afecteaza rinichii, apare brusc si nu are simptome specifice. Cazuri similare au mai fost intalnite si in Mexic sau Panama, primele fiind inregistrate in anul 2000.

Ministrul sanatatii din El Salvador a cerut ajutor international pentru ca sistemul sanitar din tara nu mai face fata epidemiei.

Foarte multe persoane decedate din cauza acestei boli lucrau pe plantatiile de trestie de zahar. Din acest motiv, medicii credeau ca o posibila cauza a declansarii bolii ar fi contactul cu produsele chimice folosite in agricultura.

Aceasta explicatie a fost exclusa cand boala care duce la imposibilitatea functionarii rinichilor a inceput sa afecteze si muncitori din alte domenii, precum constructii si minerit.

De obicei, insuficienta renala este declansata de diabet sau tensiune arteriala mare, afectiuni de care nu sufereau victimele din America Centrala.

Rinichii bolnavilor din America Centrala nu mai pot curata toxinele din sange, acestea raspandindu-se in tot organismul. In mod normal, dializa preia functiile rinichilor, dar aceasta procedura medicala nu i-a ajutat pe bolnavi, majoritatea ajungand la spital in stare mult prea grava.

Oamenii de stiinta sunt constienti ca se confrunta cu o boala mortala, nemaintalnita pana acum in medicina.

Foto: hepta.ro

Alerta cu bomba pe Aeroportul din Amsterdam... Presa straina: Sute de romani au scandat anti-ACTA: "Ghearele jos de pe Internet!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x