Antena Căutare

O noua lege in Bruxelles: 250 de euro amenda pentru cei care injura pe strada!

Locuitorii orasului Bruxelles vor fi nevoiti sa isi revizuiasca manierele de acum incolo, asta din cauza unei noi legi care presupune o amenda de 250 de euro pentru persoanele care nu se pot abtine sa nu injure in plina strada.

"Orice forma de insult va fi de acum incolo pedepsita, fie ca este vorba de cele cu tenta rasista, homofoba sau de alt gen", informeaza primarul Freddy Thielemans, citat de The Telegraph. Orasul Bruxelles, capitala Uniunii Europene, este cunoscut pentru stilul de viata familial si primitor, de aceea primarul doreste sa inlature orice lucru care ar putea sa provoace neplaceri cetatenilor.

Pentru a-si pune in practica scopurile, oficialii au ajuns la un acord cu autoritatile juridice pentru a pedepsi injuriile in plina strada cu o amenda cuprinsa intre 75 si 250 de euro, dar si a furturilor usoare si loviturilor care nu provoaca rani. Acste delicte erau usor pedepsite sau chiar deloc de catre autoritatile belgiene, deoarece "politistii erau slab motivati sa ia masuri impotriva acestor fapte", a mai spus purtatorul de cuvant al primariei, citat de The Telegraph.

Problema a fost evidentiata si intr-un film regizat de Sofie Peeters, care a surprins cu o camera ascunsa toate jignirile si remarcile ofensive la care ea sau alti indivizi erau supusi pe strazile din capitala Belgiei.

Foto: munie.org

SUA: Uraganul Isaac face ravagii in Louisiana. Peste 13.000 de case au fost distruse!... FMI cere Greciei marirea saptamanii de lucru la sase zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x