Antena Căutare

O superfurtuna ar putea lovi statul american California

Cercetatorii avertizeaza ca o superfurtuna ar putea lovi California. Furtuna ar putea produce pagube de pana la 400 de miliarde de dolari, peste o patrime din teritoriu statului american urmand a fi inundat.



Potrivit specialistilor, o asemenea furtuna ar putea dura peste o luna de zile. Vantul ar putea atinge viteze de 125 de mile pe ora şi alunecarile de teren ar produce pagube insemnate.

„Consideram ca astfel de furtuni au loc o dată la 100 sau 200 de ani, la fel ca seismele din falia San Andreas", a declarat cercetatoarea Lucy Jones, intr-un comunicat de presa. Autoritatile au convocat deja o conferinta pe tema pregatirilor in eventualitatea unei superfurtuni.

Scenariu devenit realitate? Inundatii in SUA, Brazilia si Australia

Sute de persoane au fost evacuate din statele Washington si Oregon, iar in Brazilia ploile torentiale si alunecarile de teren au devastat regiunea muntoasa din apropiere de Rio, provocand moartea a peste 600 de persoane.

Specialistii considera ca aceasta este cea mai mare catastrofa naturala din istoria Braziliei. De asemenea, in Australia au fost inregistrati peste 25 de morti, multi alti oameni fiind dati disparuti.

Sursa: antena3.ro

Familia lui Lech Kaczynski acuza Moscova de catastrofa aviatica de langa Smolensk... China interzice show-urile in care animalele sunt maltratate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x