Antena Căutare

Oficial: SUA cer demisia presedintelui sirian Bashar al-Assad

Presedintele Barack Obama a declarat ca este timpul ca al-Assad sa renunte la putere, si a anuntat ca Statele Unite vor impune sanctiuni mult mai dure pentru a determina regimul sirian sa renunte la violente, scrie Reuters.

"Viitorul Siriei trebuie sa fie decis de poporul ei, dar presedintele Bashar al-Assad se opune (...) invitatiile sale la dialog si promisiunile de reforma s-au dovedit a fi doar de suprafata in timp ce si-a inchis, torturat si masacrat propriul popor", a declarat Obama.



Secretarul de stat Hillary Clinton a sustinut un discurs prin care anunta intentia Statelor Unite de a creste presiunea pusa pe presedintele Bashar al-Assad pentru a demisiona.

Secretarul de stat a declarat ca Statele Unite au luat masuri pentru a izola regimul sirian si vor impune sanctiuni financiare dure impotriva presedintelui Bashar al-Assad.

Ordinul dat de Barack Obama ingheata toate bunurile de origine siriana care se afla sub jurisdictie americana si interzice cetatenilor americani sa faca orice tranzactie care implica parteneri din Siria. De asemenea, sunt interzise investitiile companiilor americane in Siria.

Importul de petrol sau produse petroliere din Siria este sistat in Statele Unite, in speranta ca aceste masuri vor incapacita regimul lui al-Assad sa isi continue campania de violenta impotriva poporului.

Hillary Clinton a mentionat ca Statele Unite vor incerca sa minimalizeze efectele negative pe care le vor avea aceste masuri de izolare economica a Siriei.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Revoltele din Marea Britanie au adus aproximativ 1.200 de persoane in fata justitiei. Peste 20% sunt minori... VIDEO! O femeie a ascultat la telefon cum patru ursi ii mananca fiica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x