Antena Căutare

Omenirea s-ar putea confrunta cu un nou atac terorist de anvergura, in urmatorii zece ani

Omenirea s-ar putea confrunta cu un nou atentat terorist de avengura celui de la 11 septembrie 2011. Riscurile ca acesta sa aiba loc in urmatorul deceniu sunt de 50%.

Studiul a fost facut de revista Technology Review, care a analizat mai bine de 13.000 de atacuri teroriste care au avut loc intre 1968 si 2007. Cercetatorii s-au folosit de formule matematice, similare celor utilizate pentru a afla frecventa dezastrelor naturale.

Posibilitatea de 50% ca un atac de avengura celor de la World Trade Center sa se petreaca in urmatorii ani exista doar daca incidentele teroriste se mentin la acelasi nivel ca pana acum.

Totusi, Aaron Clauset, de la Institutul Santa Fe din New Mexico, si Ryan Woodard, de la Institutul Elvetian Federal de Tehnologie din Zurich, au declarat ca posibilitatea atacului va mai scadea, daca trupele americane se vor retrage din Irak sau Afganistan.

Formula matematica utilizata de cercetatori nu i-a in calcul si masurile pentru cresterea securitatii si miliardele de dolari pe care SUA si alte state dezvoltate le-au investit in prevenirea unor astfel de atacuri.

FOTO: Hepta

Dominique Strauss-Kahn, fotografiat in compania unei noi iubite. Cine e misterioasa blonda?... Ministrul francez de Interne, despre dosarul romilor: "Franta nu poate primi toata mizeria Europei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x