Antena Căutare

Ospatarii si menajerele din Romania sunt la mare cautare in Marea Britanie

Ospatarii si menajerele din Romania sunt la mare cautare in Marea Britanie. Sunt cautati pentru ca nu cer pauza de masa si lucreaza pe bani putini. Chiar daca englezii aplica restrictii de munca romanilor si bulgarilor inca din 2007, ofera job-uri la munca de jos contra unor salarii mai mici. Asa ca firmele de recrutare din Romania cauta romani dispusi sa castige un ban cinstit acolo.

Faptul ca romanii sunt mai prost platiti decat englezii e o realitate spusa de cele mai multe ori, in soapta. Dincolo de orice campanie de denigrare a imigrantilor romani, angajatorii britanici stiu ca ies in castig.

“Uite, daca angajezi o englezoaica, vrea ca regulile sa fie respectate. Va spune: "E ora mesei, imi pare rau, opresc lucrul! Si ma voi aseza la masa, ca sa mananc!" Noi nu facem asa. Terminam mai intai lucrul, ne servim clientii, apoi luam pauza”, spune un roman care lucreaza in Marea Britanie.

La munca de jos, in baruri sau restaurante, cei mai cautati sunt tot est-europenii. In ultimii ani, prin firmele de recrutare au plecat zeci de romani. Pe langa job-urile in domeniul hotelier, romanii lucreaza in spitale, in constructii, in IT si in agricultura. Marea Britanie va ridica restrictiile privind dreptul la munca al romanilor si bulgarilor la 1 ianuarie 2014. Moment amanat si temut de englezi, care se asteapta la valuri masive de imigrati romani.

Intemeiate sau nu, temerile guvernantilor britanici au reusit mai degraba sa-i asmuta pe englezi impotriva imigrantilor.

O femeie din Sufolk a fost arestata, ieri, dupa ce s-a dezlantuit la vederea a doua studente din Spania si Nigeria. Autoritatile se tem ca in perioada viitoare astfel de incidente s-ar putea repeta.

Un intreprinzator din Viena a deschis un salon pentru siesta: 15 euro "portia" de somn... Au fost batuti pentru ca sunt ROMANI. Doi tineri din tara noastra, victimele unui atac xenofob in Marea Britanie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x