Antena Căutare

Papa Benedict al 16-lea a sanctificat prima femeie de origine amerindiana

Eveniment istoric la Roma! Papa Benedict al 16-lea a sanctificat prima femeie de origine amerindiana, alaturi de alte sase nume sonore din istoria religiei. Zeci de mii de oameni au participat la ceremonia oficiata de Sfantul Parinte la Vatican. De cand conduce Biserica Catolica, Benedict al 16-lea a sanctificat un total de 44 de persoane.

Papa Benedict al 16-lea a canonizat sapte noi sfinti in cadrul unei procesiuni de amploare, ce a avut loc in Piata Sfantul Petru, din Roma. Cu aceasta ocazie, Suveranul Pontif a sanctificat si prima amerindiana.

"Sfanta Kateri, protectoare a Canadei si prima sfanta amerindiana, avem incredere in tine ca vei renaste credinta in primele natiuni si in America de Nord", a spus Papa Benedict al 16-lea.

Sfantul Parinte si-a dovedit talentul poliglot, vorbind atat in engleza, franceza, cat si in limba sa nativa, germana. Pe langa sfintele Kateri si Marianne, Papa Benedict i-a canonizat si pe parintele Jacques Berthieu, martirul filipinez Peter Calungsod, preotul italian Giovanni Battista Piamarta, o asistenta, de origine spaniola, Maria del Monte Carmelo Salles y Barangueras, si Anna Schaeffer din Germania.

foto: Hepta.ro

Tinute regale pentru nunta princiara a anului din Luxemburg... Proteste violente pe strazile din Beirut, dupa asasinarea generalului al-Hassan. Mii de oameni au cerut demisia Guvernul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x