Antena Căutare

Proteste violente pe strazile din Beirut, dupa asasinarea generalului al-Hassan. Mii de oameni au cerut demisia Guvernului

Sute de oameni au asistat la funeraliile generalului al-Hassan, seful serviciului de informatii libanez asasinat la sfarsitul saptamanii trecute. Ceremonia a fost urmata de incidente violente pe strazile capitalei Beirut. Mii de oameni au cerut demisia actualei guvernari, pe care o acuza de o apropiere periculoasa cu autoritatile siriene. Ipoteza ca asasinatul ar fi fost comandat la Damasc nu este exclusa nici de ministrul de Externe al Frantei.

Cei mai inalti oficiali militari libanezi au participat la marsul funerar al generalului Wissam al-Hassan. Cortegiul funerar s-a oprit in Piata Martirilor din centrul Beirutului, unde trupul lui al-Hassan a fost depus langa cel al fostului prim-ministru, Rafik Hariri, un alt politician libanez care a fost asasinat in urma cu sapte ani.

“Fac apel la politicieni la guvern si la autoritatile locale sa nu musamalizeze activitatile criminale. Permiteti-le politistilor si judecatorilor sa se simta in siguranta si infractoriilor sa se simta nesiguri. Aceasta este datoria noastra si responsabilitatea liderilor politici”, a declarat Michel Suleiman, presedintele Libanului.

Mii de oameni au iesit pe strazi imediat dupa ceremonie si, timp de cateva ore, s-au batut cu fortele de ordine. Protestatarii au incercat sa ajunga la sediul premierului Najib Mikati, caruia opozitia i-a cerut sa demisioneze, din cauza apropierii de guvernul sirian. Oamenii sunt de parere ca autoritatile de la Damasc au ordonat uciderea generalului, pentru ca acesta era implicat intr-o serie de anchete indreptate impotriva Siriei.

De la mii de kilometri distanta, si ministrul francez de Externe a declarat intr-un interviu televizat ca este foarte probabil ca Siria sa fi fost implicata in atentatul terorist.

Atentatul de vinerea trecuta, in urma caruia opt oameni au murit si peste o suta au fost raniti, este cel mai sangeros care s-a petrecut in Liban din 2008 incoace.

foto: Intact Images / EPA

Papa Benedict al 16-lea a sanctificat prima femeie de origine amerindiana... Germania nu vrea sa dea bani Spaniei pentru recapitalizarea directa a bancilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x