Antena Căutare

Incendiul de la Catedrala Notre Dame. Mesajul transmis de Papa Francis către poporul francez după tragedie: "Sunt alături de Franța"

Papa Francisc este aproape de Franţa, se roagă pentru catolicii francezi şi pentru locuitorii Parisului afectați de teribilul incendiu care a devastat Catedrala Notre Dame.

Ce mesaj emoționat le transmite Papa Francisc cetățenilor francezi după tragedia de la Catedrala Notre Dame: "Papa Francisc este aproape de Franţa, se roagă pentru catolicii francezi şi pentru locuitorii Parisului afectați de..."

Catedrala Notre Dame, un simbol al creștinătății și cel mai vizitat monument istoric din lume, a fost cuprinsă de un incendiu devastator, luni seara, la ora 19.00, ora locală a Franței. Imaginile cu incendiul de la Notre Dame au îngrozit și întristat, în același timp, o lume întreagă.

Mesajele de rugăciune și regret din partea marilor conducători ai lumii nu au întârziat să apară, iar Papa Francisc a ținut să transmită un mesaj de susținere pentru toți locuitorii Franței și în special ai Parisului.

Papa Francisc este aproape de Franţa, se roagă pentru catolicii francezi şi pentru locuitorii Parisului afectați de teribilul incendiu care a devastat Catedrala Notre Dame. El se roagă pentru toţi cei care se luptă să rezolve această situaţie tragică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti, într-un mesaj pe Twitter.

În cursul serii de luni, un incediu puternic a devastat Catedrala Notre Dame din Paris, iar flăcările uriașe nu au putut fi oprite decât după 12 ore de eforturi continue a peste 400 de pompieri.
"Abia în dimineața de marți focul a putut fi stins, însă se pune sub semnul întrebării rezistența structurii clădirii, asta după ce turla centrală și acoperișul s-au prăbușit", a afirmat Secretarul de stat de la Ministerul de Interne Laurent Nuñez.

De asemenea, ieri, în timpul incendiului, Vaticanul a transmis "tristețea" pe care o simte: "Sfântul Scaun a primit cu uimire și tristețe vestea despre incendiul teribil care a devastat catedrala Notre Dame, simbol al creștinismului în Franța și în lume".

O tânără româncă a murit într-un accident cumplit în Anglia! Iubitul ei era blocat în trafic, în spatele ei. „Sufletul m... Ultimă Oră: Firmele de restaurare ce lucrau la catedrala Notre Dame au fost chemate la audieri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x