Antena Căutare

Papabili palpabili. Cine ar putea sta pe Scaunul de la Vatican

Benedict al XVI-lea a hotarat, in secret dupa vizita sa in Mexic si Cuba, in martie anul trecut, sa isi prezinte demisia, a dezvaluit luni directorul Osservatore Romano. Acum ramane de vazut cine va fi noul papa.

Multi considera ca noul papa ar trebui sa fie din America Latina sau din unele tari Africa, acolo unde religia dominanta este catolicismul. Astfel, printre favoritii la tronul de la Vatican se numara cardinalul Peter Turkson, originar din Ghana si nigerianul Francis Arinze. Mai mult decat atat, alegerea unui papa de culoare ar reflecta cresterea puterii Bisericii Catolice in tarile in curs de dezvoltare, insa ar putea starni indignarea statelor europene.

Alti doi candidati din afara Europei ar fi cardinalul argentinian Odilo Scherer si canadianul Marc Ouellet.

Pe lista celor care ar putea ocupa Scaunul Sfant se mai regasesc si arhiepiscopul Milanului, cardinalul Angelo Scola, arhiepiscopul din Tegucigalpa, Oscar Andres Rodriguez Maradiaga, cardinalul Christoph Schonborn, arhiepiscopul New York-ului, Timothy Dolan si cardinalul maghiar Erdo, cel mai tanar membru al Colegiului Cardinalilor.

Alegerea noului Papa se va face de catre Conclav, care e compus din cardinali, numiti si „printii Bisericii”. Europa are 67 de electori, America Latina – 22, America de Nord – 15, Africa -11, Asia Noua si Oceania – 1.

"Marsul infometatilor", in Ungaria. Aproape o mie de manifestanti au sosit, ieri, in fata parlamentului din Bu... Barack Obama i-a transmis Papei Benedict al XVI-lea "aprecierea si rugaciunile" pentru colaboare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x