Antena Căutare

Peste 140 de români, izolați după ce au ajuns în Austria, la muncă! Au fost preluați imediat ce au ieșit din avion! VIDEO

Peste 140 de români plecaţi la muncă în Austria au fost plasaţi în izolare, imediat ce au ieșit din avion, după ce unul dintre ei a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Testele au fost făcute direct în aeroport, la sosirea în Innsbruck. Situaţia se poate repeta în orice moment, mai ales că în ultimele săptămâni mii de români au plecat din ţară ca să muncească sezonier peste hotare.

Mai grav este că, la plecare, pe aeroporturile din România nu au fost respectate regulile de distanţare socială.

Un bărbat depistat pozitiv a fost internat într-un spital din Austria, iar alți 19 pasageri care s-au aflat în avion pe scaune apropiate de acesta au fost plasați în carantină. Ceilalți au fost duși la fermele în care vor lucra, dar timp de două săptămâni, nu vor avea voie să părăsească locurile de cazare.

Cu toții au plecat miercuri de pe Aeroportul din Cluj cu un zbor charter organizat de o firmă ce i-a recrutat din întreaga țară.

Citește și: O nouă decizie în privința persoanelor de peste 65 de ani! Ce a hotărât Guvernul, după o propunere formulată de Adrian Streinu Cercel

La plecare, tuturor pasagerilor le-a fost măsurată temperatura, la intrarea în aeroport, dar niciunul dintre ei nu a prezentat simptome.

Mai multe detalii, în clipul de mai sus din „Observator”.

Se schimbă tot ce știai despre coronavirus. Epidemia ar fi început în luna septembrie, dar nu la Wuhan... Cum poți face bani ușor: Se vând cai cu doar cinci lei și se asigură transportul. Poți lua doar 24 de animale pe zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x