Antena Căutare

Peste 20.000 de greci protesteaza la Atena. Un barbat a murit in urma violentelor

Peste 20.000 de persoane s-au strans in centrul Atenei, iar alte 17.000 in Salonic unde protesteaza impotriva reducerilor salariale ale bugetarilor si taierea pensiilor. Demonstrantii au aruncat spre fortele de ordine cu pietre si cocktailuri Molotov. Un barbat a murit in urma violentelor.

Intreaga Grecie este paralizata de o greva generala ce tine de mai bine de 24 de ore. Toate serviciile publice si aeroporturile sunt inchise, iar spitalele nu asigura decat urgentele.

Potrivit presei elene, un barbat de 66 de ani a murit in cursul protestelor.

Politia s-a mobilizat si a folosit gaze lacrimogene impotiva unui grup de tineri, care incinta multimea la violenta si acte de vandalism.

Conform autoritatilor, peste 4.000 de membri ai fortelor de ordine au fost dispusi pe strazile Atenei, pentru a preveni o escaladare a violentelor.

Guvernul grec are intentia sa introduca o noua serie de reducere a chetuielilor bugetare, concentrandu-se pe cele din sectorul public pentru urmatorii doi ani. Masura extrema este obligatorie in vederea obtinerii unui nou sprijin financiar european, in valoare de 31 de miliarde de euro. Ajutorul va incerca sa mentina economia elena pe linia de plutire si va fi acordat doar daca Grecia va respecta conditiile impuse de forurile europene.

FOTO: EPA / Intact Images

UPDATE! Un roman s-a autoincendiat in fata sediului Presedintiei Italiei, in centrul Romei... Premiera pe piata creditelor: Cine primeste salariul in lei nu mai poate lua imprumut in alta moneda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x