Antena Căutare

Peste 60 de detinuti au evadat printr-un tunel dintr-o inchisoare din Yemen

Aproximativ 60 de militanti islamisti, majoritatea membri al-Qaida retinuti in Yemen, au reusit sa evadeze dintr-o inchisoare din orasul Al Mukalla, printr-un tunel, informeaza The Washington Post.


Gruparea al-Qaida din Peninsula Arabica este responsabila pentru incercarea de a deturna un avion cu destinatia Detroit in 2009 si trimiterea pachetelor explozibile la bordul avioanelor cu destinatia Statele Unite.

Printre detinutii care au evadat se numara membri al-Qaida, care au fost arestati pentru atacul in care au fost ucisi turisti straini si planuirea unor atentate la ambasada Statelor Unite in Yemen.

Evadatii au sapat un tunel de aproximativ 40 de metri, au atacat un gardian cu arme fabricate in inchisoare, i-au luat arma din dotare si au deschis focul asupra altor gardieni. In acelasi timp, din exterior inchisoarea a fost atacata de un alt grup, pornind o lupta de aproximativ 30 de minute care a permis detinutilor sa evadeze.

Ministrul de Interne din Yemen a declarat ca trei dintre evadati au fost ucisi de fortele de ordine si alti doi au fost capturati.

Citeste si Antena3

Foto: EPA/Intact Images

Airbus si AirAsia au anuntat o intelegere record pentru 200 de avioane... PE a decis ridicarea imunitatii lui Adrian Severin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x