Antena Căutare

Oficial! Planeta este în pragul valului doi al pandemiei de coronavirus. În ce stadiu se află România

Planeta este în pragul valului doi al pandemiei de coronavirus. În SUA, numărul cazurilor a explodat, iar în Europa pandemia este departe de a ajunge la final. În Germania, jumătate de milion de oameni sunt în carantină. În țara noastră, numărul de cazuri noi de Covid-19 a depășit din nou 300, la ultima raportare.

NATO se pregătește pentru a face față unui al doilea val de coronavirus și a întocmit un plan de acțiune în acest sens. Cele 30 de state membre urmează să constituie un stoc comun de echipamente medicale şi un fond cu resurse financiare care să fie folosit pentru achiziţia de produse medicale esenţiale, a anunţat secretarul general Jens Stoltenberg.

”Misiunea principală” a NATO în contextul pandemiei de coronavirus este să asigure ”că această criză sanitară nu devine o criză de securitate”, e explicat Stoltenberg.

Citește și:

„Vaccinul împotriva COVID-19 nu va funcționa pentru toți” Cum vor fi apărați de virus, de fapt, cei mai vulnerabili în fața bolii

Arafat: "Și România se pregătește pentru un posibil al doilea val"

În prima jumătate a lunii iunie, secretarul de stat Raed Arafat anunța că și România se pregătește pentru valul al doilea de Covid-19.

"Ne pregătim clar pentru valul doi. Că va fi mai puternic decât acesta, va fi mai slab decât acesta, nu poate nimeni să spună. Cei care se aşteaptă să venim şi să spunem staţi liniştiţi, nu va fi nicio problemă, înseamnă că se aşteaptă la o declaraţie total neprofesionistă. Cine ne atacă pentru că spunem că urmează poate un val doi înseamnă că nu înţelege cu ce ne confruntăm", a declarat medicul Raed Arafat.

Citește și:

Anunțul de care se temeau toți românii! Noi restricții?! Următoarele zile sunt decisive

Secretarul de stat în MAI a precizat că autorităţile se vor pregăti de acum pentru un posibil val doi de coronavirus, pentru a exista stocuri strategice, în caz de necesitate.

În plus, luând în calcul acest al doilea val al pandemiei, nu trebuie să renunţăm la toate măsurile de siguranţă, a mai spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cutremur de 7,5 grade, urmat de 140 de replici! Mii de vieți au fost salvate de un sistem de avertizare seismică: „Apa d... SUA analizează aplicarea unor tarife suplimentare de 3,1 miliarde de dolari pentru bunuri din Marea Britanie, Franţa, Ge...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x