Antena Căutare

Povestea româncei respinse din cauza naționalității: ”Nu mă intersa postul, voiam să văd doar în cât timp mă resping!”

Locuieste în Madrid de 15 ani, dar faptul că este româncă o diferențiază, negativ se pare. Povestea Ralucăi, 30 de ani, stabilită în patria lui Cervantes încă din anul 2000. Posedă o diplomă în turism, e licențiată în Publicitate si Relații publice cu premiul “ Extraordinario Fin de Carrera “ , având o experiență de opt ani în organizarea evenimentelor și marketing. Dar e româncă...

Locuiește în Madrid de 15 ani, dar faptul că este româncă o diferențiază, negativ se pare. Povestea Ralucăi, 30 de ani, stabilită în patria lui Cervantes încă din anul 2000. Posedă o diplomă în turism, e licențiată în Publicitate si Relații publice cu premiul “ Extraordinario Fin de Carrera”, având o experiență de opt ani în organizarea evenimentelor și marketing. Dar e româncă...

Cu toate aceste realizări, tânăra s-a decis ca la sfârșitul lunii februarie să renunțe la postul ce îl deținea pe atunci într-o companie, pentru a încerca noi rute profesionale. Aceasta a început să caute pe internet diferite oferte de muncă în domeniul său. Așa a găsit firma “Zankyou“, dedicată organizărilor de nunți ce căutau un om de publicitate cu minim trei ani de experiență. Până aici, nimic anormal, însă în mesaj nu era menționat totul; printre detalii era ceva ce îi atrăsese atenția, un paragraf în care scria: “Naționalitate spaniolă“. Tânăra nu a renunțat, a decis să trimită o cerere fără nicio speranță de acceptare.

“Nici măcar nu mă interesa postul, nu era ceea ce cautam“, explică fata. “Voiam doar să mă conving cât timp le vor lua să îmi respingă cerera“. Patru ore a durat; “timpul necesar pentru a înțelege că sunt victima unei discriminări“.

Românca nu s-a oprit aici, a trimis o scrisoare prin intermediul Facebook companiei, explicându-le nemulțumirea sa. “Am vrut să întreb de ce o companie care se definește ca una multiculturală, adaugă pe un portal de căutare a unui loc de muncă cerința naționalității spaniole“, semnalând că jumătate din viață a locuit în Spania dar până acum a preferat să nu solicite naționalitatea iberică.

Cum nu a primit răspuns, a contactat Federația “SOS Rasism“ pentru a-și expune situația. Nu s-a oprit aici, prin intermediul Twitter, a determinat contul pe care era scris anunțul de munca, “InfoJobs“, să admită că oferta era discriminatorie și modificarea acestuia. Îmn plus, cei de la firma “Zankyou“ au contactat-o pe Raluca telefonic pentru a încerca să îi explice “neînțelegerea“. “Mi-au spus că angajează doar persoane cu cetățenie spaniolă deoarece cunosc mai bine organizarea nunților in respectivele lor țări“, a declarat tânăra. “ Dacă noi am deschide o firmă pentru nunți în România, ți s-ar părea că un personal englez s-ar descurca cu tradițiile voastre? , asta a fost altă explicație din partea companiei.

Deși a avut parte de această experientă, Raluca știe că mai devreme sau mai târziu va găsi ceea ce caută. Experiența, dorința, valoarea și curajul nu lipsesc. Povetea Ralucai a ajuns si in paginile siteului ABC.es, fiind shareuita de peste 2.000 de oameni pe facebook.

Vulcanul Etna a erupt violent! Până la zece persoane ar fi fost rănite... Erupţia vulcanului Etna, imagini terifiante! Clipele de groază au fost filmate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x