Antena Căutare

Premierul britanic, in fata Parlamentului pentru decizia de la Summitul UE

Premierul britanic David Cameron va comparea luni in Parlamentul de la Londra pentru a-si explica decizia de a se opune modificarilor tratatului UE, a doua zi dupa ce vicepremierul sau a spus ca masura este "gresita pentru Marea Britanie", relateaza Deutsche Welle.

Multi dintre conservatorii din Camera Comunelor vor saluta decizia, insa laburistii si o parte dintre liberal-democrati l-au criticat pe Cameron pentru ca izoleaza tara. Liderul laburistilor, Ed Miliband, spune ca premierul nu si-a atins obiectivul de a apara City, centrul financiar al Londrei.

Potrivit asteptarilor, seful guvernului va explica de ce considera ca aceasta abordare este in interesul Marii Britanii. Surse de la Downing Street au declarat ca va oferi o prezentare bazata pe fapte a deciziilor luate.

La summitul UE de la Bruxelles, Cameron a blocat modificarea Tratatului de la Lisabona, ce viza contracararea crizei din Zona euro si evitarea unei repetari a situatiei actuale in viitor.
El si ministrul de finante George Osborne au subliniat ca vetoul Londrei face parte din masurile destinate sa apere centrul financiar al tarii de o interventie excesiva a UE, insa laburistii si Partidul Independentei Marii Britanii (UKIP) sustin ca, de fapt, nu au fost obtinute protectii suplimentare.

Initial, liderul liberal-democratilor britanici, Nick Clegg, vicepremier in guvernul de coalitie al lui Cameron, a spus ca alianta este unita in ceea ce priveste folosirea vetoului, insa duminica a declarat ca i-a "spus clar" lui Cameron ca nu poate saluta o miscare pe care o considera gresita pentru Marea Britanie.

Foto: Intactimages

Basescu: Romania sustine aderarea Turciei la UE... Yemen: 12 teroristi Al-Qaeda au evadat dintr-o inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x