Antena Căutare

Premierul japonez Naoto Kan si-a anuntat demisia

Premierul japonez, Naoto Kan, si-a anuntat vineri demisia din functia de presedinte al Partiduliu Democrat din Japonia, ceea ce implica si renuntarea la functia de sef al guvernului, a anuntat presa nipona, citata de AFP.


Kan urmeaza sa sustina o conferinta de presa vineri seara, in cursul careia va anunta oficial demisia guvernului.

Naoto Kan a recunoscut la inceputul lunii iunie, pentru prima data de la 11 martie, ca ia in considerare varianta de a a-si da demisia -, dar nu pana nu termina de rezolvat situatia de la Fukushima.

Kan a fost presat de partidele politice din tara, dar si din afara tarii sa isi dea demisia, in urma administrarii situatiei de la Fukushima, conform cotidianului Times.

Naoto Kan, in varsta de 64 ani, a rezistat in functie in urma unei motiuni de cenzura in Parlamentul nipon. Motiunea, depusa de opozitia conservatoare, critica modul in care a fost gestionata criza provocata de catastrofa din 11 martie.

Motiunea a fost respinsa cu 293 de voturi la 152, dintre cele 445 de voturi exprimate in Camera Deputatilor, care are in total 479 de membri.

Alegerile pentru desemnarea viitorului lider vor avea loc luni, iar invingatorul va fi desemnat marti de Parlament in functia de prim-ministru.

foto:zimbio.com

Studiu: Londra, considerata capitala "neoficiala" a lumii... Wikileaks: Romania a vrut sa doneze arme vechi soldatilor din Afganistan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x