Antena Căutare

Presa: SUA si Coreea de Sud se pregatesc sa ocupe Coreea de Nord

Un cotidian sud-coreean a publicat o informatie care a provocat rumoare in lumea intreaga. Potrivit publicatiei sud-coreene citata de  manevrele militare comune intre sud-coreeni si americani realizate in august au inclus un scenariu de ocupare si "stabilizare" a Coreei de Nord.

Cei doi aliati au exersat deja un scenariu similar in 2010, dar in acest an, rolul trupelor sud-coreene a fost consolidat, in timp ce Statele Unite au ocupat o pozitie de sustinere. Manevrele comune ale Seul si Washington au fost in mare parte simulate pe calculator , dar s-au desfasurat si pe teren.

Un oficial guvernamental de rang inalt a precizat ca exercitiile "Wind of freedom" au inclus antrenamente pentru acordarea de ajutor umanitar Coreei de Nord, dupa o ocupare a teritoriului sau, si restaurarea serviciilor sale administrative.

"Pentru prima data, aceste exercitii au plasat armata sud-coreeana in pozitie de comanda in cadrul operatiunilor de stabilizare a Coreei de Nord, sustinuta de Statele Unite", a precizat o sursa militara citata de publicatia sud-coreeana.

Reprezentantii Ministerului sud-coreean al Apararii au refuzat sa comenteze si au afirmat ca detaliile cu privire la aceste manevre sunt confidentiale. Manevrele comune din 20-31 august au generat indignarea Coreei de Nord. Oficialii nord-coreeni considera ca aceste manevre sunt o repetitie generala inaintea unui atac real.

Sursa: Antena3.ro

Foto: armytimes.com

Tensiuni in Marea Chinei de Est. Beijingul a trimis doua nave in apropierea insulelor disputate cu Japonia... Atac sinucigas in Turcia. Un mort si opt raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x