Antena Căutare

Preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, în carantină 14 zile la domiciliu la Bruxelles, după ce a fost în weekend în Italia

Preşedintele Parlamentului European (PE), italianul David Sassoli, a anunţat marţi că a decis ”din precauţie” să-şi exercite funcţia de la domiciliul de la Bruxelles, timp de 14 zle, după ce a fost în Italia weekendul trecut, relatează AFP.

În momentul în care marţi are loc la Bruxelles o sesiune plenară a PE - redusă la o zi, din cauza epidemiei noului coronavirus -, David Sassoli şi-a justificat decizia prin noile măsuri decise în Italia, cea mai atinsă ţară de epidemie din Europa, unde Guvernul a extins la întregul teritoriu măsuri de izolare.

President of the EU Parliament David Sassoli says he is self-isolating for 14 days and undertaking his duties from home.

Should he have gone into work to film his announcement?

Watch the coronavirus debate live with Mike Graham ► |

— talkRADIO (@talkRADIO)

”De aceea, după ce am fost în Italia în weekend, am decis, din precauţie, să dau curs măsurilor indicate şi să-mi exercit funcţia de preşedinte de la domiciliul meu din Bruxelles, conform celor 14 zile prevăzute de protocolul sanitar”, a anunţat oficialul european într-un comunicat.

Potrivit anturajului său, preşedintele PE, care a fost la Roma, ”nu prezintă niciun simptom” şi nu s-a dus în zonele cele mai afectate de epidemie.

”Covid-19 obligă pe toată lumea să fie responsabilă şi să fie prudentă. Este un moment delicat pentru noi toţi”, a anunţat David Sassoli.

”Parlamentul va continua să muncească şi să-şi exercite atribuţiile. Niciun virus nu poate bloca democraţia”, a adăugat el.

Sassoli a deschis luni, înaintea anunţării măsurilor italiene, sesiunea plenară a PE.

Prevăzută iniţial de luni şi până joi la Strasbourg, în estul Franţei, sesiunea a fost mutată în mod excepţional la Bruxelles şi redusă din cauza epidemiei noului coronavirus.

Sursa : news.ro

De partea greșită a legii: Un avocat a fost arestat pentru că a refuzat să plătească un dans în poală... Armata americană începe să se retragă din Afganistan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x