Căutare Live

Prima zi cu mai puține decese și cazuri noi de infectare cu coronavirus în Italia: "Nu trebuie să ne facem iluzii de la o mică scădere"

Este prima zi în care în Italia au fost înregistrate mai puține decese și cazuri noi de infectare cu coronavirus. Deși autoritățile și medicii continuă să îndemne la prudență maximă și la respectarea regulilor impuse de autorități pentru a stopa răspândirea Covid-19, o speranță pare să fi apărut pe chipurile tuturor italienilor greu încercați în această perioadă de pandemie.

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a scăzut în Italia

Profimedia

Autorităţile sanitare italiene au îndemnat marţi la prudenţă în interpretarea scăderii numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus şi de decese în Peninsulă, îndemnând populaţia să respecte foarte strict măsurile de securitate, transmite AFP.

'Nu trebuie să ne facem iluzii plecând de la o mică scădere', a declarat preşedintele Institutului Superior de Sănătate (ISS), Silvio Brusaferro, la postul Rai Radio2.

Citește și:

Pacientul nr. 1 al Italiei s-a vindecat de coronavirus! Mesaj pentru întreaga lume! „Am reînceput să fac un lucru simplu, dar frumos: să respir”

Bilanţul oficial anunţat luni seară a indicat o scădere a cazurilor noi, de la 6.557 consemnate sâmbătă la 4.789. Şi numărul deceselor a coborât uşor în 24 de ore, ajungând la 601 luni seară şi la un total de 6.077 de la începutul epidemiei

'Trebuie să examinăm datele cu mare atenţie, să le analizăm pe plan epidemiologic. Trebuie să mai aşteptăm câteva zile pentru a înţelege care este tendinţa, trăim o săptămână foarte importantă', a explicat Brusaferro.

Italienii, rugați să respecte regulile impuse, pentru a nu se contamina cu Covid-19

Preşedintele Institutului Superior de Sănătate le-a cerut italienilor să respecte regulile de securitate pentru a împiedica noi contaminări: 'Să ne străduim să urmăm toate comportamentele corecte. Un comportament greşit astăzi va avea consecinţe în următoarele două săptămâni', a avertizat el.

'Capacitatea noastră de a fi riguroşi în respectarea regulilor va influenţa cu certitudine evoluţiile curbelor (de contagiune) în toate regiunile', a subliniat responsabilul ISS.

Citește și:

"În mai putin de o lună ajungem ca Italia. Nouă apa și săpunul ne lipsesc!" Medicul Adrian Streinu Cercel, reacție dură în fața românilor

Marea majoritate a italienilor par să accepte şi să respecte măsurile restrictive, aşa cum o arată străzile pustii din marile oraşe precum Milano, Florenţa, Roma sau Napoli, unde au dispărut mulţimile observate în urmă cu două săptămâni în parcuri sau pe plaje.

Conform unui sondaj publicat în weekendul trecut de cotidianul La Repubblica, 94% dintre cei intervievaţi au apreciat drept 'pozitive' sau 'foarte pozitive' măsurile adoptate de guvern. Printre acestea se numără închiderea şcolilor, încetarea activităţilor comerciale şi limitarea circulaţiei persoanelor.

Citește și
pacient si doctor la control de ureche
Îl durea urechea și a mers la medic, dar a avut o surpriză uriașă când a aflat ce are, de fapt. Peste ce au dat doctorii
Îl durea urechea și a mers la medic, dar a avut o surpriză uriașă când a aflat ce are, de fapt. Peste ce au dat doctorii
bebelus stand pe telefonul mobil
O mamă și-a lăsat bebelușul de doi ani să se joace pe telefon, dar a făcut o descoperire neașteptată. Ce s-a întâmplat
O mamă și-a lăsat bebelușul de doi ani să se joace pe telefon, dar a făcut o descoperire neașteptată. Ce s-a întâmplat
femeie in rochie rosie band vin
O tânără a ieșit la o întâlnire cu un tip. După 5 minute, ceva neașteptat s-a întâmplat. Femeia a dezvăluit totul, fără reținere
O tânără a ieșit la o întâlnire cu un tip. După 5 minute, ceva neașteptat s-a întâmplat. Femeia a dezvăluit totul, fără reținere
Mai multe articole
Adunările de peste trei persoane interzise până la 1 iunie în Olanda, unde bilanţul noului coronavirus a crescut la 545 ... Speranţe de controlare a epidemiei în Coreea de Sud, care anunţă două noi decese şi 76 de noi contaminări, crescând bila...
Parteneri
Haine care avantajează minionele. Ce să porți ca să pari mai înaltă
Nu este nimic greșit să fii minionă. E important să apreciem fiecare femeie în parte și suntem de acord cu asumarea și pozitivitatea corpului. E foarte important să te iubești așa cum ești. Dar suntem diferite și dacă nu ai înălțimea dorită, iată o listă cu haine care avantajează minionele.
Catine.ro
Ultimele știri