Antena Căutare

Primele imagini din interiorul centralei nucleare de la Fukushima!

O serie de imagini din interiorul centralei nucleare de la Fukushima a fost data recent publicitatii. Fotografiile ii prezinta pe eroii de la Fukushima, cum au denumiti de presa internationala, in momentul in care se pregateau sa intervina pentru a raci reactoarele avariate de seismul devastator din 11 martie. Se pare ca imaginile au fost realizate la data de 18 martie, cand echipa incerca sa raceasca reactorul 3.

Dupa dezastrul din 11 martie, reactoarele n-au fost abandonate. Au mai ramas 50 de oameni. Prima linie in fata unei apocalipse atomice. Cei 50 au un singur obiectiv: sa previna catastrofa nucleara cu orice pret. Chiar si cu pretul vietii.

VEZI mai multe imagini din interiorul centralei!

Prinsi in nucleul radiatiilor, eroii de la Fukushima lucreaza intr-un sistem de stafeta a mortii. Alearga de la un reactor la altul, incercand sa le raceasca. Scurgerile radioactive nu mai pot fi insa controlate. Cantitatea toxicadepaseste uneori chiar si de o mie de ori limita normala.

"Fukushima 50" sunt vazuti de japonezi ca niste samurai ai natiunii, desi misiunea lor, pare mai degraba una kamikaze. Oricum ar fi, insa, siguranta Japoniei si a lumii intregi sta pe umerii acestor 50 de eroi. Celor 50 de eroi li s-au alaturat ulterior 100 de colegi de la centrala Fukushima.

Sanctiuni pentru pompierii care nu au vrut sa intervina?

Ministrul japonez al Industriei si-a cerut scuze, satamana trecuta, dupa ce presa a scris ca i-a amenintat cu sanctiuni pe pompierii care nu au vrut sa intervina la centrala nucleara de la Fukushima, de teama radiatiilor, informeaza AFP.

"Vreau sa ma scuz, daca i-am jignit pe pompieri", a declarat ministrul Banri Kaieda, care a refuzat sa confirme daca i-a amenintat sau nu pe pompieri.

Salvatorii japonezi au fost trimisi la doar cativa metri distanta de reactoarele avariate, pentru a le raci cu apa si a evita astfel un accident grav.

Demnitarul nipon detine functia de sef adjunct al celulei de criza care incearca sa gaseasca solutii pentru evitarea unei catastrofe majore la centrala de la Fukushima.

Sursa: Antena3

Foto: dailymail.co.uk

Premierul portughez a demisionat, dupa ce Parlamentul i-a respins planul de austeritate... UPDATE! Libia, a cincea noapte de bombardament: NATO va prelua comanda operatiunii militare din Libia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x