Antena Căutare

Alertă la nivel mondial! A fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus în afara Chinei! Bilanțul negru a crescut!

Primul deces cauzat de coronavirus în afara Chinei a fost înregistrat în Filipine, au anunțat, duminică, autorităţile locale. 

Alertă la nivel mondial! A fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus în afara Chinei! Bilanțul negru a crescut!
Ilustrație.

Este vorba despre un cetăţean chinez, originar din Wuhan, oraşul de unde a izbucnit epidemia, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Cetăţeanul chinez, în vârstă de 44 de ani, care a murit sâmbătă, 1 februarie.

Potrivit aceleiaşi surse, bărbatul a decedat după ce a dezvoltat o formă severă de pneumonie din cauza infecţiei cu noul tip de coronavirus.

Acesta este primul deces cauzat de acest virus înregistrat în afara Chinei.

Numărul oficial al deceselor confirmate provocate de coronavirus în China a crescut la 304 morţi după ce autorităţile din provincia Hubei, focarul epidemiei, au anunţat duminică 45 de decese noi.

Virusul a apărut probabil în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, capitala provinciei, unde se vindeau animale sălbatice.

Epidemia s-a răspândit rapid, favorizată de marile migraţii care însoţesc tradiţional sărbătorile de Anul Nou chinezesc. Ulterior, au apărut cazuri în peste 20 de ţări.

Cutremur după cutremur, aproape de România! Ce magnitudini au avut seismele, după cel de 5,2 grade din țară... Descoperire bombă despre coronavirus! Experții au aflat cum se transmite! Ce poți face ca să te protejezi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x