Antena Căutare

Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani. Gestul înduioșător făcut de Regina Elisabeta pentru a-l celebra pe răposatul său soț

În ziua în care Prințul Philip ar fi împlinit vârsta de 100 de ani, Regina Elisabeta a II-a a plantat un trandafir cu numele său.

Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani. Gestul înduioșător făcut de Regina Elisabeta pentru a-l celebra pe răposatul său soț Galerie
Regina Elisabeta | Getty

Floarea a fost plantată în grădina Castelului Windsor, acolo unde cei doi au petrecut mult timp împreună, de la declanșarea pandemiei, până la momentul decesului. Acolo, Ducele de Edinburgh și-a trăit ultimele clipe din viață.

Palatul Buckingham a anunțat că Regina a primit trandafirul roz în urmă cu o săptămână. Floarea ''Ducele de Edinburgh'' este un omagiu adus memoriei regratatului Prinț Philip. Trandafirul a fost plantat în grădina Castelului Windsor, la vest de Londra, acolo unde ducele de Edinburgh a încetat din viaţă.

"A fost o încântare să-i dăruiesc Majestăţii sale Regina trandafirul "Ducele de Edinburgh", pentru a marca ceea ce ar fi fost aniversarea a 100 de ani (a prinţului Philip) şi pentru a-i aminti de viaţa lui remarcabilă", a declarat Keith Weed, preşedintele Societăţii Regale de Horticultură, potrivit Mirror.

Citește și: Meghan Markle a concediat bona lui Archie fără drept de apel, după un incident misterios în timpul nopții

Gestul neașteptat pe care l-a făcut Regina Elisabeta a II-a după nașterea strănepoatei sale Lilibet Diana

După nașterea strănepoatei Lilibet Diana, care îi va purta alintul, Regina Marii Britanii a decis să îi ofere lui Harry oportunitatea de lua prânzul împreună când acesta revine la palat luna viitoare, pentru a inaugura statuia mamei sale, Prințesa Diana, potrivit Daily Mail.

Invitația Reginei Elisabeta a II-a a venit ca semn de recunoaștere pentru numele ales fiicei Prințului Harry și a lui Meghan Markle, dar și ca un semn că îl iartă pentru controversele pe care le-a creat în jurul Casei Regale, după dezvăluirile din ultima vreme.

Citește și: Momentul când Meghan Markle a vrut să se sinucidă. Cuvintele pe care i le-a spus lui Harry înainte de a face un gest necugetat

Un reprezentant al casei regale a declarat că, de fapt, această invitație a Reginei Elisabeta a II-a a fost făcută încă de vinerea trecută, dinainte ca micuța Lilibeth Diana să se nască. Prințul Harry este așteptat luna viitoare la Palatul Buckingham pentru a inaugura statuia care se va înălța în cinstea Prințisei Diana.

Timp în care Meghan va rămâne acasă alături de fiul ei Arthur și de micuța Lilibet Diana. Acest prânz programat cu Regina ar fi prima confruntare față în față de când el și Meghan Markle au anunțat că renunță la titlurile lor regale, în urmă cu mai bine de un an.

Fetița celor doi Duci s-a născut vineri, la ora 11.30, la un spital din Santa Barbara, California. Atât mama, cât şi copilul se simt bine, a anunţat cuplul într-o declaraţie.

“Lili este numită după străbunica sa, Majestatea Sa Regina, alintată de familie Lilibet. Al doilea nume, Diana, a fost ales ca omagiu pentru iubita sa bunică defunctă, Prinţesa de Wales”, se menţionează într-un comunicat al cuplului.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x