Momentul când Meghan Markle a vrut să se sinucidă. Cuvintele pe care i le-a spus lui Harry înainte de a face un gest necugetat

În „The Me You Can't See”, serial documentar creat în colaborare cu Oprah Winfrey, Prinţul Harry vorbeşte deschis despre momentul când Meghan Markle a vrut să se sinucidă. Noi declarații zgudie casa Regală.

Meghan Markle

Getty

În noul documentar marca Oprah Winfery, Prințul Harry a dezvăluit aspectele neștiute din spatele impulsurilor lui Meghan Markle de a-și lua viața.

Meghan, în vârstă de 39 de ani, a dezvăluit în timpul interviului controversat cu Oprah Winfrey că s-a confruntat cu probleme grave de ordin psihic, dorindu-și să se sinucidă din cauza traumelor pe care le trăia cât timp a locuit în Marea Britanie. Ducessa de Sussex a afirmat că nu a fost lăsată să ceară ajutor specializat atunci când era copleșită de gânduri negre.

Prinţul Harry a dezvăluit că soția sa îi spunea cum plănuia să-și pună capăt zilelor: „Meghan a decis să-mi împărtășească gândurile sale sinucigașe și aspectele practice ale modului în care avea să-și sfârșească viața. Cel mai înspăimântător lucru pentru ea a fost claritatea gândurilor. Nu era nebună, nu se automedica, fie prin pastile sau prin alcool. Era complet sănătoasă. Totuși, în liniștea nopții, aceste gânduri o trezeau, potrivit The Sun.

Înainte de a face un gest necugetat, Meghan l-a avertizat pe Harry că își va lua viața: "Nu mai vreau să fiu în viață", i-ar fi spus soția.

Ce a împiedicat-o pe Meghan să renunțe la gândul sinuciderii

Prințul Harry a declarat că ceea ce a împiedicat-o pe soția sa să lupte cu gândurile care nu-i dădeau pace nopți la rând a fost teama de a nu-l face să sufere a doua oară în viață, după moartea mamei sale Prințesa Diana, în 1997.

„Lucrul care a împiedicat-o a fost cât de nedrept ar fi pentru mine, după tot ce i s-a întâmplat mamei, să fiu pus acum în situația de a pierde o altă femeie din viața mea, cu un copil în pântece, copilul nostru", a spus Harry.

Harry a vorbit și despre încercarea de a obține ajutor din partea familiei sale în acea perioadă dificilă în care soția sa se „lupta”, însărcinată fiind cu fiul lor Archie: "Am crezut că familia mea va ajuta, dar fiecare întrebare, cerere, avertisment, oricare ar fi fost el, era întâmpinat cu liniște totală și neglijare totală", a spus el.

Citește și: Meghan Markle, din nou în atenția Familiei Regale. Ultimul său gest abuzează de titlul care "nu i se cuvine". Ce a putut să facă

Într-o noapte, în timp ce era năpădită de gânduri sinucigașe, Meghan a susținut că s-a forțat să meargă la un eveniment cu Harry, pentru că simțea că nu poate fi lăsată singură acasă, de teama că și-ar putea lua viața.

Un nou interviu care zgudie casa Regală. Prinţul Harry, dezvăluiri despre anxietate, atacuri de panică

Prinţul Harry a dezvăluit, în serialul realizat împreună cu Oprah Winfrey, că a suferit atacuri de panică şi a făcut terapie câţiva ani, pentru a se vindeca de trecut, a vorbit despre soţia lui, care l-a inspirat să caute ajutor specializat, şi despre fiul lor, Archie.

El a spus că a făcut terapie 4 ani, „pentru a mă vindeca de trecut”, şi că soţia lui, Meghan Markle, l-a încurajat în acest sens.

„Am consultat medici, terapeuţi, terapeuţi alternativi, dar să o cunosc şi să fiu cu Meghan - atunci am ştiut că dacă nu fac terapie şi nu mă repar voi pierde această femeie cu care mă puteam vedea petrecându-mi restul vieţii”, a spus el, potrivit news.ro.

Problemele lui Harry au apărut după moartea mamei lui, prinţesa Diana, în 1997, când el avea vârsta de 12 ani. În copilărie şi primii ani de maturitate, prinţul a mărturisit că „nu mă aflam într-un mediu în care era încurajat să discuţi despre asta”.

Citește și: Prinții William și Harry cred ca știu care a fost cauza morții Prințesei Diana. Dezvăluirile făcute la 24 ani de la moartea ei

„Dacă oamenii întrebau «Ce faci?», le răspundeam «Bine». Niciodată fericit, niciodată trist, doar bine. Bine era răspunsul uşor. Dar, din punct de vedere mintal, eram peste tot”.

Odată cu îndatoririle regale, anxietatea severă l-a dominat, a mai mărturisit el. „De fiecare dată când îmi puneam un costum şi cravată, până să plec de acasă transpiram, îmi creştea pulsul... eram în mod de luptă sau în modul avion. Atacuri de panică, anxietate severă... Perioada de la 28 la, probabil, 32 de ani, a fost un coşmar în viaţa mea, eram panicat”.

Ultimele știri