Antena Căutare

Promisiune neagră de la ONU. Următorii ani, marcați de pandemii: „Vom vedea un flux constant de boli”

Experții ONU au publicat un raport devastator. Dacă ne uităm cum a fost gestionată de puterile lumii criza COVID-19, viitorul va sta sub semnul pandemiilor: „Numărul acestor epidemii este în creștere.”

Promisiune neagră de la ONU. Următorii ani, marcați de pandemii: „Vom vedea un flux constant de boli”
Promisiune neagră de la ONU. Următorii ani, marcați de pandemii: „Vom vedea un flux constant de boli” | Profimedia

Tratăm efectele nu cauzele. O rețetă pentru dezastru, anunță experții ONU, în cel mai recent raport publicat.

Mai precis, autorii raportului citat de The Guardian subliniază că guvernele lumii tratează simptomele medicale şi economice ale pandemiei coronavirusului, dar nu şi cauzele care sunt legate de mediu. Prin urmare, ne putem aştepta la un flux constant de boli care să facă tranziţia de la animale la oameni în următorii ani, spun ei.

În ultimii ani, numărul bolilor zoonotice (n.r. - pe care oamenii le pot lua de la animale) este într-o creștere alarmantă, de la Ebola, Sars până la virusul West Nile şi febra Rift Valley, cauza principală fiind distrugerea naturii de către oameni şi cererea tot mai mare de carne, se arată în raport.

Focarul de coronavirus, previzibil

Peste un milion de oameni mureau în urma acestor infecții, anual, înainte de apariția pandemiei de COVID-19.

Experţii au spus că focarul de coronavirus nu ar fi trebuit să fie o surpriză: „Covid-19 poate că este cel mai rău, dar nu este primul”, a declarat şeful ONU pentru mediu, Inger Andersen.

Potrivit raportului ONU, singura soluție este o abordare „unică pentru sănătate” ce ar uni sănătatea umană, animală şi a mediului.

„Au existat atât de multe răspunsuri la Covid-19, dar majoritatea au tratat provocarea medicală sau şocul economic.

Dar originile sale sunt în mediu, sistemele alimentare şi sănătatea animalelor. Acest lucru seamănă foarte mult cu faptul că cineva este bolnav şi tratează doar simptomele nu şi cauza de bază. Există multe alte boli zoonotice cu potenţial pandemic”, a spus prof. Delia Grace, autorul principal al raportului Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Institutul Internaţional de Cercetare a Animalelor.

„Creşterea intensă a activităţii umane afectează mediul de pe toată planeta, de la creşterea aşezărilor umane şi a producţia de alimente, până la creşterea industriilor miniere.

Această activitate umană descompune tamponul natural care odată a protejat oamenii de o serie de agenţi patogeni. Este extrem de important să analizăm cauzele fundamentale, altfel vom reacţiona constant la lucruri​”, a explicatDoreen Robinson.

Cât timp vom mai fi obligați să purtăm mască? Premierul Ludovic Orban, declarația momentului: „Este cea mai puternică formă de protecție”

„Situaţia este clară că, dacă continuăm să exploatăm fauna sălbatică şi să ne distrugem ecosistemele, atunci ne putem aştepta să vedem un flux constant de boli trecând de la animale la oameni în anii următori”, a adăugatAndersen.

Se schimbă tot! Coronavirusul a pornit de pe un vas de croazieră! Virusul s-ar fi activat când mâncarea pentru pasageri ... Izolare, relaxare, explozie de cazuri, carantină. La fel ca în România! Încă o țară impune măsuri stricte, după creștere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x