Antena Căutare

Proteste in Europa: Oamenii sunt nemultumiti de masurile de austeritate

Revolte in mai multe tari auropene. Nemultumiti de masurile de austeritate luate de guverne oamenii ies in strada. Zeci de mii de protestatari s-au aflat si marti pe strazile din Spania, Belgia sau Danemarca.

Trei milioane de functionari publici au intrat in greva generala in Spania dupa ce guvernul a decis reducerea salariilor cu 5 %. Zeci de mii dintre ei au iesit pe strazile Madridului pentru a cere guvernului Zapatero sa ridice taxele, nu se atinga de salarii.

Spania a lansat un pachet de masuri de 50 miliarde de euro pentru a reduce deficitul bugetar, care in prezent este al treilea ca marime din Europa. Cu toate acestea, demersul ar putea creste si mai mult rata somajului, care a trecut de 20% si este deja cea mai mare din Uniune.

Belgienii sunt si ei nemultumiti de masurile de austeritate luate de guvernul de la Bruxelles.

Si in Danemarca au fost proteste. 40.000 de danezi au manifestat in fata sediului Parlamentului impotriva planului de austeritate. Guvernul a lansat proiectul pentru a face economii in valoare de 3,2 miliarde de euro in urmatorii ani.

Scaderi de salarii vor fi si in Ungaria. Executivul de la Budapesta a decis sa taie 15% din lefurile bugetarilor. In plus, vor ingheta cheltuielile publice si vor renunta la masinile sau telefoanele gratuite date angajatilor din institutii.

Rand pe rand, majoritatea statelor europene au venit cu planuri anticriza. Asta si pentru ca statele care nu intra in cursa economisirii ar putea fi sanctionate de oficialii europeni.

Laszlo Tokes, primul eurodeputat roman ales vicepresedinte al Parlamentului European... Presedintele PE: Romania trebuie sa faca reforme chiar daca nu aduc popularitate politicienilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x