Antena Căutare

Proteste in Israel: Sute de mii oameni cer justitie sociala

De trei saptamani, Israelul este cuprins de un val de manifestatii cu motivatii sociale si economice, fara nicio legatura cu eternul conflict cu palestinienii. Actiunea de protest a intrat intr-o noua etapa ieri, cand, in total, peste 300.000 de oameni au demonstrat la Tel Aviv si in alte orase ale tarii.

Israelienii au iesit in numar mare in strada, pentru ca nu mai suporta scaderea nivelului de trai si cer "justitie sociala".

Lozinca acopera mai multe revendicari: intre altele, scaderea chiriilor prin constructii masive de locuinte, cresterea salariului minim si invatamant gratuit pentru toti. Protestatarii provin din toate generatiile, dar cei mai multi sunt tineri.

Ieri, organizatorii sperau sa adune 200.000 de oameni in toata tara, dar cifra a fost cu mult depasita. Chiar si autoritatile recunosc ca numai la Tel Aviv au manifestat 200.000 de oameni iar la Ierusalim - alti 30.000, care au protestat si la resedinta premierului Benyamin Netanyahu.

Manifestatii au avut loc si in alte orase. Surprins de amploarea protestelor, Netanyahu a desemnat o comisie pentru dialog cu manifestantii, pe care-i acuza, pe de alta parte, de populism.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Era razboiului cibernetic: China, suspectata de un atac de proportii impotriva a 14 tari... UPDATE! Lupte de strada la Londra: 26 de politisti raniti si 42 de persoane arestate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x