Antena Căutare

Purtaţi o mască de protecție chiar şi acasă! Recomandarea unui expert în sănătate, după ce cazurile de Covid au explodat din nou în Europa

Măştile ar trebui purtate chiar şi acasă, a recomandat responsabilul pentru sănătate din regiunea Madrid, în contextul în care Spania a înregistrat o creștere foarte mare a numărului de cazuri noi de coronavirus.

Purtaţi o mască de protecție chiar şi acasă! Recomandarea unui expert în sănătate, după ce cazurile de Covid au explodat din nou în Europa
Purtaţi o mască de protecție chiar şi acasă! Recomandarea unui expert în sănătate

Măştile ar trebui purtate chiar şi acasă atunci când sunt prezente persoane care nu locuiesc acolo, a recomandat joi responsabilul pentru sănătate din regiunea spaniolă Madrid, chiar dacă a recunoscut că nu există nicio modalitate de a pune în aplicare o astfel de recomandare.

Spania, cele mai stricte reguli în Europa în materie de purtare a măştii

La Madrid, acestea sunt obligatorii peste tot în public, cu excepţia cazurilor în care oamenii se află în spaţii deschise şi pot păstra între ei o distanţă de 1,5 metri. În cea mai mare parte a ţării, măştile trebuie purtate în spaţii publice indiferent de distanţele de siguranţă, dar până în prezent nu au fost impuse reguli privind purtarea lor acasă.

Citește și: Cât ne protejează, de fapt, masca. Experimentul făcut de un medic român din SUA, dovada așteptată de toată lumea

"Recomandăm, ca precauţie, purtarea măştilor în spaţii private atunci când în acestea au loc întâlniri sau reuniuni de persoane care nu locuiesc împreună", a spus Enrique Ruiz Escudero, responsabilul de sănătate din regiunea Madrid, într-o conferinţă de presă.

"Considerăm că acest lucru este important, întrucât majoritatea focarelor epidemice apar în cadrul reuniunilor de familie sau întâlnirilor cu prietenii, ori la sărbători ce reunesc oameni care nu locuiesc împreună", a explicat el.

Măștile, recomandate a fi purtate și în spații deschise

Oficialul spaniol a spus că ţine de responsabilitatea fiecărui cetăţean să poarte mască la reuniunile private, adăugând că majoritatea locuitorilor Madridului poartă mască în spaţii deschise, chiar şi fără ca aceasta să fie obligatorie.

Citește și:

Simona Halep, Gheorghe Hagi şi Ion Ţiriac, mesaj la unison pentru români: " Depinde doar de noi să facem să fie bine! Purtați masca!"

Madridul a fost una din regiunile cel mai sever afectate de pandemia de COVID-19, dar în ultimele săptămâni a raportat mai puţine cazuri de contaminare cu noul coronavirus decât Catalonia şi Aragon, unde au fost înregistrate cele mai multe focare.

Bill Gates, previziune cumplită, despre pandemia de coronavirus! Când crede că se vor deschide, de fapt, școlile. „S-a g... China a ordonat închiderea consulatului american din oraşul Chengdu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x