Antena Căutare

Putin da la peste cu Medvedev in scop electoral

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, si premierul Vladimir Putin au pescuit impreuna si s-au scaldat in Volga. Vacanta si chestiune de imagine, care sa arate „unitatea de monolit” (am mai auzit asta acum vreo 20 de ani si pe plaiurile noastre, dupa cum va amintiti!), intre cei doi, despre care se spune ca ar fi facut „rocada” la Kremlin si se banuieste ca ar intentiona sa o mai faca o data si acum, doar peste cateva luni, in 2012, vor fi alegeri prezidentiale!

Potrivit imaginilor difuzate ieri de televiziunea rusa, pare a fi exclusa orice rivalitate intre cei doi lideri rusi, nestiindu-se deocamdata care dintre ei va candida la Presedintie, Putin sau, din nou, Medvedev.

Pe site-ul sau oficial, Kremlinul a publicat mai multe fotografii cu Putin si Medvedev, aflati impreuna la bordul unei ambarcatiuni, imbracati amandoi in bej si purtand ochelari de soare asemanatori.

Iar un canal de televiziune national a difuzat ulterior imagini cu ei doi in costume de scafandru, plonjand in apa Volgai, in cursul unei zile de odihna la Astrahan (1.280 de kilometri sud de Moscova), relateaza AFP.

Medvedev si Putin „s-au familiarizat cu lumea subacvatica din Volga si au facut fotografii folosind echipamente speciale", a precizat Kremlinul.

Imaginile au fost date publicitatii cu numai cateva luni inaintea alegerilor legislative din decembrie si a celor prezidentiale din martie 2012. Nici unul dintre cei doi lideri nu si-a anuntat intentiile in legatura cu scrutinul prezidential. In ciuda aparentei de „unitate", presa rusa publica tot mai multe speculatii pe seama existentei unor tensiuni intre presedinte si premier. Cei doi le dezmint insa cu aceeasi consecventa si tarie.

Multi observatori considera ca Putin isi va mentine influenta in tara indiferent cine va fi presedinte, iar incertitudinea intretinuta inaintea alegerilor face parte dintr-un joc politic orchestrat de puterea de la Moscova.

Putin, presedinte intre 2000 si 2008, l-a desemnat pe Dmitri Medvedev drept succesor, in conditiile in care nu mai putea candida pentru un al treilea mandat consecutiv.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

Terra va avea 10 miliarde de locuitori pana in anul 2100. Unul din trei va fi african!... Breivik avea prozeliti si in Florida: Un adolescent planuia un atentat cu bomba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x