Antena Căutare

Raport guvernamental polonez: Pilotii, vinovati pentru tragedia de la Smolensk

Varsovia recunoaste intr-un raport redactat de o comisie prezidata de ministrul polonez de Interne ca responsabilitatea pentru prabusirea avionului presedintelui Lech Kaczynski, la Smolensk, le apartine pilotilor polonezi, scrie marti cotidianul rus Moskovskie Novosti. Raportul a fost transmis premierului Donald Tusk la sfarsitul lunii iunie.

Raportul urmeaza sa fie tradus in rusa si engleza, iar seful de cabinet urmeaza sa publice pasajele importante din document cel tarziu in 29 iulie, mai scrie cotidianul rus.

In 10 aprilie 2010, avionul presedintelui polonez, un Tupolev Tu-154, cu 96 de persoane la bord, printre care Lech Kacznyski, sotia sa si numerosi inalti oficiali din tara, s-a prabusit in apropiere de aeroportul Smolensk. Nu au existat supravietuitori.

In 12 ianuarie, experti ai Comisiei interstatale de aviatie au prezentat la Moscova un raport privind catastrofa. Potrivit documentului, refuzul pilotilor de a redirectiona avionul a reprezentat principala cauza a accidentului.

Sursa: Jurnalul National

Doi romani, injunghiati intr-o incaierare in Copenhaga: Politistii nu reusesc sa comunice cu ei pentru ca vorbesc doar r... Finlanda, in alerta: Atacatorul din Norvegia avea de gand sa ucida 5000 de finlandezi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x