Antena Căutare

Raport ONU: Detinutii din Afganistan, strangulati de organele genitale si torturati pana la lesin

Sistemul de detentie afgan a devenit o grija majora pentru tarile vestice dupa ce un raport al ONU a scos la iveala urme clare ale torturii celor retinuti pentru implicarea in activitati teroriste.

Bazat pe o ancheta ce are loc de mai bine de un an, raportul ONU reda un tablou macabru: detinutii erau batuti cu cabluri, erau legati de maini si suspendati de tavan sau strangulati de organele genitale pana cand lesinau.

Conform New York Times, raportul ONU nu precizeaza daca oficialii americani erau la curent cu practicile de tortura si mentioneaza ca interogatoriile care incalca drepturile omului erau conduse de serviciile secrete si politisti afgani.

Guvernul de la Kabul a negat acuzatiile raportului, dar a adaugat ca pot exista “deficiente” intr-o tara sfasiata de razboi si de terorism.

Statele Unite pot opri toate fondurile indreptate catre institutiile militare afgane din cauza descoperirilor ONU, deoarece legea nu le permite finantarea agentiilor unei tari unde se dovedeste folosirea torturii pentru obtinerea informatiilor.

Foto: www.thestar.com

460 de kilograme de cocaina capturate in Venezuela: Romani, printre membrii echipajului... Candidatii la cetatenia britanica vor fi testati cu intrebari din "Razboiul celor doua roze"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x