Antena Căutare

Razboi diplomatic: Premierul turc acuza Franta de genocid in Algeria

Primul ministru al Turciei Recep Tayyip Erdogan a acuzat Franta de genocid in Algeria in anii 1940 si 1950, ca raspuns la decizia Parlamentul francez de a vota textul care condamna negarea faptului ca uciderea in masa a armenilor la inceputul secolului XX a fost genocid, relateaza Reuters.

Erdogan a declarat ca tatal presedintelui Nicolas Sarkozy ar putea avea cunostinte directe despre "masacrele" din Algeria.

"In Algeria, in 1945, aproximativ 15 % din populatie a fost masacrata de francezi. Acesta este genocid (...) daca presedintele Sarkozy nu stie despre acest genocid, ar trebui sa il intrebe pe tatal sau", a declarat premierul turc la televiziunea de stat.

Deputatii francezi au aprobat, joi, proiectul de lege privind negarea actelor de genocid, inclusiv a genocidului armean din 1915, in pofida amenintarilor Turciei si a prezentei a mii de manifestanti in fata Adunarii Nationale.

Proiectul de lege prevede un an de inchisoare si condamnarea la o amenda de 45.000 de euro a oricarei actiuni de negare publica a genocidului. Franta recunoaste doua acte de genocid, cel impotriva evreilor si cel impotriva armenilor.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

O familie de romani din Spania a castigat 4 milioane de euro la Loteria de Craciun... Barack Obama, criticat dur de actorul Matt Damon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x