Antena Căutare

Registrul european de certificate verzi, spart de hackeri romani

Politia din Grecia a identificat mai multe adrese IP din Romania la originea unui atac informatic prin care au fost sustrase 300.000 de permise europene pentru emisii de gaze cu efect de sera, scrie Reuters.

Compania de la care au fost furate certificatele este Halpys Cement, subsidiara elena a Italcementi.

"Au fost furate aproximativ 300.000 de permise, dar aceasta este numai o estimare initiala. Investigatia este in derulare. Din ceea ce stim, suntem singura companie elena careia i s-au furat permise", a declarat o purtatoare de cuvant a Halpys.

Ea nu a precizat exact cand s-au furat permisele, evaluate la circa 4,4 milioane euro, insa a adaugat ca registrul elen a informat compania in legatura cu "tranzactii neobisnuit de mari" pe contul sau pe 18 ianuarie.

Politia a anuntat ca a identificat zece adrese de IP din Romania folosite de hackeri pentru a ataca registrul Greciei. Autoritatile elene au sesizat Interpol. Asta nu inseamna neaparat ca hackerii au fost romani, existand posibilitatea ca adresele respective sa fie folosite drept paravan de infractorii cibernetici.

Executivul european a oprit pacum zece zile tranzactiile cu certificate de emisii de carbon, dupa ce hackerii au spart registrul Cehiei si au furat 475.000 de certificate. Blackstone Global Ventures, din aceast stat, a anuntat ca 470.000 de permise pentru emiterea unei cantitati egale de tone metrice de carbon au fost furate din conturi. Acestea valorau 6,9 milioane de euro. Alte 250.000 de certificate au fost furate in Germania, potrivit Agentiei Federale de Mediu din aceasta tara.

Unitatii romane a Holcim i-au fost furate 1,6 milioane de certificate in valoare de 19 milioane de dolari in luna noiembrie.

Paguba estimata pentru toate atacurile informatice asupra registrului este evaluata la 45 milioane de euro.

Sursa: Jurnalul National

Davos: Au fost identificate 4 puncte critice pentru economia mondiala!... Vulcanul Shinmoedake din Japonia: Pericol de eruptie uriasa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x