Antena Căutare

Vulcanul Shinmoedake din Japonia: Pericol de eruptie uriasa!

Vulcanul Shinmoedake, care a inceput sa erupa de miercuri, este pe cale sa devina mult mai violent in perioada urmatoare, sustin expertii. Situat in insula Kyusu (sud), vulcanul a erupt in acest fel si in urma cu 300 de ani, iar cercetatorii care urmaresc acumularile de magma sunt de parere ca activitatea sa din ultimele zile va avea ca rezultat o explozie uriasa, relateaza South China Morning Post.

Zborurile din zona au fost restrictionate din cauza cenusei degajate in aer, iar peste 1000 de oameni care locuiesc in zona de pericol au fost rugati sa evacueze zona.

Agentia meteorologica japoneza a precizat ca Shinmoedake face parte din lantul Kirishima, constituit din circa 20 de vulcani, iar o eruptie minora s-a inregistrat deja in 2008.

Sursa: Antena3

Registrul european de certificate verzi, spart de hackeri romani... Bolivia: 34 de oameni au murit intr-un grav accident...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x