Antena Căutare

Rochie Yves Saint Laurent, vanduta cu aproape 120.000 de euro!

O rochie creata de cunoscutul designer a fost adjudecata cu aproape 120.000 de euro in cadrul unei licitatii a uneia dintre cele mai importante colectii private de haute-couture si de prêt-à-porter din ultimul sfert al secolului al XX-lea. Aceasta a avut loc la Hôtel Drouot din Paris

Colectia a apartinut lui Danielle Luquet de Saint Germain, fost manechin si muza a creatorului Yves Saint Laurent. In total, 12.000 de obiecte, articole vestimentare si accesorii, create de Yves Saint Laurent, Claude Montana, Azzedine Alaia, Paco Rabanne, Thierry Mugler si Christian Lacroix, vor fi scoase la vanzare, in cadrul mai multor licitatii.

Printre cele 300 de creatii s-a aflat si o rochie lunga creata de Yves Saint Laurent, din muselina neagra transparenta la nivelul bustului, ornata cu pene de strut in partea inferioara. Estimata intre 13.000 de euro si 15.000 de euro, aceasta rochie a fost vanduta cu 119.000 de euro.

Rochia a fost creata in 1968, dupa masurile corporale ale manechinului Danielle Luquet de Saint Germain. "Yves Saint Laurent a creat-o dupa masurile mele. Inspiratia ii venea in functie de fiecare manechin. El creea ceea ce fiecare fata il inspira", a declarat aceasta. Celebrul model francez a prezentat aceasta rochie cu sanii goi si isi aminteste si acum de "uimirea presei din lumea intreaga".

Numeroase muzee din lumea intreaga, dar si cativa colectionari importanti, s-au aratat deja foarte interesati de aceasta licitatie.

Foto: Facebook

Populatie putina, scriitori multi: Islanda, tara unde unul din zece locuitori publica o carte... Mai ceva ca in filme: Printul George imparte camera cu trei FANTOME...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x