Antena Căutare

Romania, gazda pentru un suspect saudit de terorism

Un saudit acuzat de implicare in atacul care a vizat in 2000 nava militara americana USS Cole, in Yemen, a fost adus, probabil in 2004, intr-un centru secret de detentie din Bucuresti, in cadrul programului CIA de interogare a suspectilor de terorism, dezvaluie USA Today, in editia online.

O organizatie pentru drepturile omului si avocatii suspectului le-au cerut procurorilor polonezi sa ancheteze detentia si tratamentul la care acesta a fost supus intr-o fosta inchisoare secreta a CIA din Polonia.

Abd al-Rahim al-Nashiri este primul suspect de terorism incarcerat intr-un centru CIA care a intentat o actiune legala in Polonia, explica Amrit Singh, un reprezentant al organizatiei pentru drepturile omului. Mikolaj Pietrzak, avocatul lui al-Nashiri din Polonia, a declarat ca el a depus reclamatia.

Al-Nashiri, suspectat de comiterea atacului impotriva navei militare americane USS Cole, in Yemen (in octombrie 2000), a fost capturat la Dubai in noiembrie 2002 si mutat initial intr-o inchisoare CIA din Afganistan, numita "Salt Pit".

In scurt timp, a fost transferat la o inchisoare CIA din Thailanda, inainte de a fi adus in Polonia la 5 decembrie 2002, impreuna cu un alt suspect, Abu Zubayda, afirma fosti oficiali citati de Associated Press.

Tot articolul, in Jurnalul National

Transnistria isi face ambasada in Osetia de Sud... VIDEO! Uraganele au facut ravagii in America Centrala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x