Antena Căutare

Rusia cumpara arme in valoare de 10 miliarde de euro

Este vorba cea mai mare campanie de achizitii de armament extern din istoria moderna, prin cumpararea celui mai modern echipament militar strain, in valoare de 10 miliarde de euro. Estimarea este cuprinsa intr-un raport al unui ONG apropiat de ministerul rus al apararii si vine pe fondul lansarii de catre presedintele rus Dmitri Medvedev a ceea ce Kremlin califica a fi cel mai silentios submarin de atac din lume

"Majoritatea marilor puteri investesc masiv in cele mai noi sisteme de aparare si ofensive. Noi ar trebui sa facem la fel", declara acesta in cadrul unei ceremonii in nordul Rusiei .

Raportul, realizat de Centrul pentru Analiza Strategiilor si Tehnologiilor, arata ca Rusia vrea sa cheltuiasca pana la circa 10 miliarde de euro in urmatorii cinci-sase ani pe achizitii militare externe.

Campania fara precedent de cumparaturi a devenit posibila dupa ce Kremlin a abandonat politica sa traditionala de achizitii doar echipamentului "made in Rusia", dupa ce sefii armatei au acceptat ca producatorii interni de armament nu pot concura intotdeauna cu rivalii lor occidentali in materie de calitate.

Autorii raportului amintesc ca Rusia este in discutii avansate cu Franta pentru a cumpara patru transportatoare militare de elicoptere si analizeaza achizitia a circa 3000 de vehicule blindate de la Italia.

Rusia a achizitionat cateva drone de supraveghere de la Israel si doreste sa continue programul.

Sursa: jurnalul.ro

Cazul a doua surori siameze uimeste lumea medicala... Guvernul Letoniei va inapoia banii obtinuti din taierea pensiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x