Antena Căutare

Rusia inainte de alegeri: Vladimir Putin promite o economie competitiva si combaterea coruptiei

Pregatindu-si candidatura la cursa prezidentiala din martie, premierul rus Vladimir Putin, aflat la putere de 12 ani, a promis "o noua economie" competitiva in Rusia, informeaza AFP. Acesta a admis faptul ca au fost facute greseli in trecut si ca sistemul este afectat serios de coruptie, existand astfel retineri din partea investitorilor.

"Rusia nu isi poate permite sa aiba o economie care sa nu ii garanteze nici stabilitatea, nici suveranitatea, nici bunastarea. Avem nevoie de o noua economie", a scris Putin intr-un articol publicat in ziarul economic Vedomosti.

Confruntat cu un val de proteste, Putin a recunoscut ca Rusia este afectata de coruptia "sistemica", de un climat de afaceri "nesatisfacator", fiind dependenta de exportul de materii prime. "Tara este mai putin atractiva pentru investitori. Inregistram pierderi majore de capital. Principala problema este lipsa de transparenta, lipsa controlului din partea societatii asupra functionarilor publici, vamile si serviciile fiscale, sistemul judiciar si fortele de ordine. Este vorba de o coruptie sistemica", a admis Putin.

Liderul rus a insistat pe nevoia unei schimbari in economie, si a recunoscut ca nu s-au inregistrat "progrese semnificative" in pofida reformelor adoptate in ultimii ani la initiativa presedintelui Dmitri Medvedev pentru "imbunatatirea mediului de afaceri".

Intrebarile ridicate de adversarii lui Putin sunt legate de deciziile luate de acesta in ultimii ani, considerandu-se ca a avut destul timp la dispozitie pentru a arata de ce este capabil. Acestia cer populatiei sa nu-i mai acorde incredere premierului.

Sursa: Antena3.ro

VIDEO! Noi filmari cu tsunami-ul ucigas din Japonia... Schior, inghitit de o avalansa pe Mont-Blanc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x